» Home » Desserts
Wed, Apr 26, 2017
rss
rss
A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding.

Csokis panna cotta

Posted in: Desserts
Tue, Oct 11, 2016, 02:17:16, 7 Months ago
star star star star star
0 out of 5 with 0 ratings
Recommend this Article print favorites
comments: 0 - hits: 799

Directions

 

Elkészítés

Brownie lap

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A vajat a csokoládéval vízgőz felett olvasszuk meg, miután felolvadt, adjuk hozzá a cukrot. Egy másik edénybe a lisztet, sütőport, sót, fahéjat keverjük össze. Ha teljesen elolvadt a cukor, akkor vegyük le a gőzről, és szitáljuk bele a lisztes keveréket. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, és keverjük egyneművé. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én 25×40 cm tepsit használtam) öntjük a tésztánkat, és 180 fokon és 10 perc alatt készre sütjük. Ne ijedjünk meg, a sütőből kivéve a tésztánk még nyersnek tűnhet, de hűlés közben elkezd majd megszilárdulni. Ne vegyük ki a formából!

Panna cotta

A tejet és a tejszínt felrakjuk melegedni a cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival. 1-2 percig főzzük, míg a vanília íze ki nem oldódik. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe, kb. 5 percig, majd jól nyomkodjuk ki, melegítsük folyósra (nem szabad túlmelegíteni), majd adjuk hozzá a felforrt tejszínhez, és kavarjuk el benne. Vegyük le a tűzről, és ha már visszahűlt, öntsük rá a brownie-ra. Tegyük hűtőbe 2-3 órára.

Étcsokoládé lapok

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládénkat, és sütőpapírra kenjük ki kb. 1 mm vékonyra. Először hagyjuk szobahőmérsékleten visszahűlni, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe. Végül tetszés szerint vágjuk fel.

Csokoládé hab:

A mascarponet, a rumot és a porcukrot habverővel összekeverjük, az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, a habtejszínt pedig verjük kemény habbá. Óvatosan keverjük bele a mascarponés krémbe a habot. Miután visszahűlt egy kicsit a csokoládé, óvatosan keverjük hozzá azt is a krémhez.

Ingredients

Brownie lap - 75 g búzaliszt - 1 késhegynyi sütőpor - 75 g étcsokoládé - 90 g ír vaj - 130 g cukor - 2 db tojás - 1 csipet só - 1 tk fahéj Panna cotta - 500 g tej - 500 g habtejszín - 3 ek mandula likőr (aroma is megfelel) - 100 g cukor - 10 g zselatinpor (vagy 6 db zselatinlap) - 2 vaníliarúd Étcsokoládé lapok - 90 g étbevonó Csokoládé hab: - 90 g étcsokoládé - 90 ml habtejszín - 3 ek mascarpone - 1 ek porcukor - 1 ek rum

Comments

There are no comments for this recipe.
Only authorized users can leave comments. Please sign in first, or register a free account.
About
A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding.
Info
Preparation time:
n/a
Cooking Time:
n/a
Ready In:
55 min
Level of Difficulty:
Easy
Servings:
8
Share
Sponsor
About User
admin

admin

Member since Jun 27, 2016
Location: n/a
Following
User not following anyone yet.